Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume, cum ar fi vinete, cartofi sau varza.
Noi va propunem o reteta de musaca cu dovlecei pentru zilele racoroase de iarna.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mijlocii,
- 750 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de faina,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad dovleceii de coaja. Se taie felii rotunde de grosimea degetului. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza si se lasa un sfert de ora sa se scurga de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se usuca cu o carpa, se dau in faina, se prajesc in untura pe ambele parti. ##END STEP##
##STEP##
Se toaca legumele impreuna cu carnea macra. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de dovlecei, un strat de carne, si asa mai departe, pana se termina carnea si dovleceii. ##END STEP##
##STEP##
Este de preferat ca ultimul strat sa fie de dovlecei. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa scada. ##END STEP##
Mod de servire:
Musacaua este buna calda, atunci cand adaugati putina smantana deasupra sau iaurt, dar se consuma si rece ca atare.