Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este greu sa te plictisesti vreodata.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 100 g slanina (sau maduva),
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 oua,
- o lingurita de verdeata,
- sare, piper,
- o Iingurita de ulei,
- 1/2 lingura faina,
- o lingura de untura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da prin masina de tocat, carne de porc sau de vitel, impreuna cu slanina si o felie groasa de paine, muiata in lapte si stoarsa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cepele taiate marunt si prajite in untura, un ou intreg si un galbenus, verdeata taiata marunt, sare si un praf de piper. ##END STEP##
##STEP##
Din aceasta tocatura se face un sul gros, cam cat un pahar, care se tavaleste prin faina. ##END STEP##
##STEP##
Albusul ramas se amesteca, fara sa fie batut spuma, cu o lingurita de ulei si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se unge rulada de carne cu albusul si se da la cuptor intr-o tava cu untura fierbinte. Se face un sos de ciuperci. ##END STEP##
##STEP##
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se ia cu o Iingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana. ##END STEP##
##STEP##
Cand rulada este aproape gata, se toarna deasupra si se lasa sa mai dea un clocot. ##END STEP##
Mod de servire:
Rulada de carne se taie felii si se serveste cu sos de ciuperci.