Afla cum se obtine pilaful cu porumbei

Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- un litru apa,
- o ceapa,
- 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri de unt topit,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Porumbeii se dau singuri intr-un clocot ca sa se indeparteze spuma, apoi se adauga in apa limpede ceapa si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Porumbeii trebuie sa fie acoperiti cu apa. Carnea impreuna cu ceapa se fierbe la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Cand porumbeii sunt fierti pe jumatate, se alege orezul, se spala si apoi se usuca intr-o carpa. ##END STEP##

##STEP##

Intr-o cratita se infierbanta untul si se caleste usor orezul. Se toarna trei cesti din zeama in care a fiert porumbeii, bine limpezita, se asaza bucatile de porumbei, se acopera vasul si se da la cuptor, la foc mic, 20 - 25 de minute. ##END STEP##

##STEP##

Nu se umbla cu lingura in pilaf pentru a nu faramita orezul. ##END STEP##

Mod de servire:

Inainte de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat, taiat in bucatele foarte mici, ca sa se topeasca repede.