Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.
Pentru bujenita de iepure se foloseste in special carnea de la iepurele de camp care se marineaza in prealabil si apoi se combina cu mirodenii dupa gust.
Ingrediente:
- spinarea de la un iepure,
- 250 g faina,
- ½ pahar de apa,
- 2 linguri de untura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege spinarea cu muschii si se marineaza. ##END STEP##
##STEP##
Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper. ##END STEP##
##STEP##
Mirodeniile si zarzavatul sant puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. ##END STEP##
##STEP##
Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce se scoate din marinata se tine o zi la vant sa se zvante apoi se da la fum, o zi sau doua. ##END STEP##
##STEP##
In ziua cand se serveste la masa se face un aluat din faina, apa, untura intarita si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa aluatul ora la rece. Se intinde o foaie potrivit de subtire, cu care se imbraca friptura in asa fel ca sa nu ramana nicio parte dezvelita. Se da la cuptor la foc potrivit. Este foarte gustoasa si rece. ##END STEP##
##STEP##
Carnea nu trebuie pastrata prea mult dupa ce a fost scoasa de la fum, deoarece se usuca si pierde din fragezime. ##END STEP##