Carne de purcel cu varza acra

Carnea de purcel cu varza acra se prepara intr-un timp mai indelungat decat reteta de varza dulce cu porc deoarece varza murata fierbe mai greu.

Preparata incepand cu luna noiembrie cand varza pusa la butoi se acreste, aceasta reteta este delicioasa daca adaugati cateva crengute de marar uscat si putina afumatura.

Ingrediente:

- 600 g carne,

- 1 varza acra,

- 2 linguri untura,

- o ceapa,

- o lingura bulion,

- putina afumatura (kaizer),

- marar uscat dupa gust,

- piper, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Acestea se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##

##STEP##

Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##

##STEP##

Se spala in apa rece o capatana sau doua de varza murata. ##END STEP##

##STEP##

Se taie marunt ca fideaua si se scurge de surplusul de apa. Trebuie pusa din timp in cratita cu carne, deoarece varza murata fierbe mai greu. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apa, putina, pipersi o lingura de bulion. Se lasa sa fiarba cel putin doua ore. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp puteti adauga niste felii de kaizer sau afumatura si marar uscat. ##END STEP##

##STEP##

Se da apoi la cuptor inca o ora. ##END STEP##

Pentru aceasta reteta se poate alege pulpa de porc mai grasa sau costite.