Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si mancarea de varza acra si scazuta.
Spre deosebire de aceasta, varza dulce fierbe mai repede si se acreste dupa gust cu bors si rosii.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- o varza frumoasa (cam de 1 kg),
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii mijlocii,
- un ardei gras,
- 3 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. ##END STEP##
##STEP##
Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua. ##END STEP##
##STEP##
Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea. ##END STEP##
##STEP##
Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii. ##END STEP##
##STEP##
Se tine cel putin o ora la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa. Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun. ##END STEP##
Pentru a-i desavarsi gustul, puteti adauga in a doua jumatate a procesului termic fasii de sorici si cateva felii de kaizer. Carnea de purcel cu varza dulce este absolut delicioasa daca o serviti cu mamaliga.