Chiftele marinate

Chftelele marinate se obtin din carne  tocata de vaca, porc si de miel.

Ingrediente:

- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Pentru sos:

- 500 grame rosii,
- o lingura untura,
- o lingurita faina,
- o lingura otet,
- o bucatica de zahar,
- sare,
- 2 foi de dafin,
- 10 boabe de piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. ##END STEP##

In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##

##STEP##

O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. ##END STEP##

##STEP##

Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. ##END STEP##

##STEP##

Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu o lingura de lemn. Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. ##END STEP##

##STEP##

Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a se servi, se scoate frunza de telina. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se tin calde la cuptor. ##END STEP##

Mod de servire:

Chiftelele marinate se pot servi cu pireu de cartofi si salata verde.