Chiftele marinate

Chiftele marinate

Chftelele marinate se obtin din carne  tocata de vaca, porc si de miel.

Ingrediente:

- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Pentru sos:

- 500 grame rosii,
- o lingura untura,
- o lingurita faina,
- o lingura otet,
- o bucatica de zahar,
- sare,
- 2 foi de dafin,
- 10 boabe de piper.

Mod de preparare:

1

Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta.

In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.

2

O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa.

3

Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.

4

Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea.

5

Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.

6

Se amesteca cu o lingura de lemn. Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita.

7

Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper.

8

Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.

9

Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a se servi, se scoate frunza de telina.

10

Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se tin calde la cuptor.

Mod de servire:

Chiftelele marinate se pot servi cu pireu de cartofi si salata verde.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Aceste chiftele au o consistenta pufoasa, deoarece cartofii sunt un bun substitut pentru paine. Ingrediente: - 400...