Cum sa prepari Vitel Milanez?

Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de mancare cu o salata simpla si/sau cu o parte de paste cu sos marinara pentru o masa completa, care iti va impresiona cu siguranta prietenii!

Ingrediente:

- 2 bucati de vitel;

- 1 1/2 cani de pesmet italian asezonat;

- 1/2 cana de parmezan ras;

- 1/2 lingurita de sare;

- 1/2 lingurita de piper;

- 1 ou;

- 1 cana de lapte;

- 1 cana de ulei vegetal;

- 2 felii de lamaie;

Mod de preparare:

##STEP##

Intr-o farfurie, combina pesmetul si parmezanul. ##END STEP##

##STEP##

In alta farfurie combina si amesteca oul, sarea si piperul. ##END STEP##

##STEP##

Toarna ulei vegetal intr-o tigaie nu foarte adanca. Incalzeste-l pana la 375 grade Fahrenheit. ##END STEP##

##STEP##

Ia o bucata de vitel, si inveleste-o in intregime in amestecul de ou. ##END STEP##

##STEP##

Transfera bucata de vitel acoperita cu ou in farfuria uscata si acopera din belsug cu pesmet. ##END STEP##

##STEP##

Repeta procesul de acoperire cu cealalta bucata de vitel. ##END STEP##

##STEP##

Testeaza temperatura uleiului vegetal punand un varf de cutit de pesmet in tigaie, daca pesmetul se prajeste rapid, atunci uleiul este gata. ##END STEP##

##STEP##

Pune prima bucata de vitel in tigaie timp de 2 minute; intoarce vitelul si prajeste-l pentru inca 2 minute. ##END STEP##

##STEP##

Scoate vitelul din tigaie si pune-l pe un servet de hartie. ##END STEP##

##STEP##

Repeta procesul de prajire cu cealalta bucata de vitel. ##END STEP##

##STEP##

Serveste ambele bucati de vitel pe o farfurie cu felii de lamaie. ##END STEP##

Sfaturi:

- Daca nu iti place carnea de vita, simte-te liber sa inlocuiesti vitelul cu piept de pui dezosat.

- Poti inlocui uleiul vegetal cu ulei de canola.

Vitelul milanez este un preparat care nu necesita timp si este o alegere ideala pentru o cina cu prietenii sau o petrecere, datorita faptului ca acest fel de mancare poate multumi gusturile oricui.