La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.
Ingrediente:
- un fazan,
- 300 g slanina,
- o varza murata mijlocie,
- 2 linguri de untura,
- un paharel de vin alb.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata fazanul si se inveleste in felii de slanina. Se taie o varza murata si, daca este prea acra, se opareste; se scurge bine. ##END STEP##
##STEP##
Se pun pe fundul unei cratite cateva felii de slanina, se asaza varza si deasupra iar cateva felii de slanina. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna apa cat sa acopere varza, se pune o lingura de untura si se lasa sa fiarba inabusit, o ora. Intre timp se rumeneste fazanul cu putina untura la cuptor, intorcandu-l pe o parte si pe alta. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc in cratita cu varza si se asaza fazanul, se adauga un paharel de vin alb, sare si se lasa sa fiarba inabusit inca o ora, pana ce fazanul este fraged. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata se scoate, se desface ata si slanina si se taie in patru. Se asaza pe farfurie, se pune fazanul deasupra si imprejur slanina taiata in bucati potrivite. ##END STEP##
Mod de servire:
Fazanul pe varza acra este bun cat mai fierbinte. Daca doriti, puteti servi mancarea impreuna cu mamaliguta.