Friptura de fazan

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Durata aceasta de fezandare (fragezire si maturare) depinde insa de vreme si de temperatura. Pe timp umed si calduros nu trebuie tinut mai mult de trei zile. Pe timp racoros se poate pastra si o saptamina.

Ingrediente:

- 2 fazani,
- 100 g slanina,
- o lingura unt,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Penele se curata in ultimul moment. ##END STEP##

##STEP##

Se indeparteaza capul, ghearele si intestinele. ##END STEP##

##STEP##

Nu se spala, se parleste numai la flacara si se sterge cu o carpa uscata, atat pe dinafara, cat si inauntru. ##END STEP##

##STEP##

Se impaneaza sau se inveleste in felii subtiri de slanina. ##END STEP##

##STEP##

Se frige la tava sau la frigare. ##END STEP##

Pont: Pentru ca friptura de fazan batran nu iese frageda, frigeti doar carne de fazan tanar.

Mod de servire:

Friptura de fazan poate fi asezonata in momentul servirii cu un mix de legume la cuptor si castraveti murati.