Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.
Ingrediente:
- jumatate dintr-o gasca,
- o varza frumoasa,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- 10 boabe piper,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata gasca, se spala in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. ##END STEP##
##STEP##
Se taie marunt o varza murata frumoasa, se fierbe in apa clocotita 10 minute si se scurge bine. ##END STEP##
##STEP##
Se pune intr-o cratita cu o lingura buna de untura si zeama de carne, atat cat sa fie acoperita. Se lasa sa fiarba la foc mic. ##END STEP##
##STEP##
Daca scade, se mai adauga cate putina apa. Varza nu trebuie sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza gasca intr-o tava adanca cu 2 - 3 linguri de apa. ##END STEP##
##STEP##
In timpul cat se frige, se uda din cand in cand cu zeama din tava. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga varza si piperul, se mai tine la cuptor pana se frige gasca cat trebuie, fara sa se usuce. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza varza pe farfurie si deasupra gasca taiata in bucati. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste fierbinte cu ardei iute si mamaliga.