Mancare de caprioara cu smantana

Mancare de caprioara cu smantana

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii imobgatesc gustul.

Deoarece este frageda, carnea de caprioara nu are nevoie de marinare inainte de a fi preparata.

Ingrediente pentru mancarea de caprioara cu smantana sunt:

- spinarea de la o caprioara,
- 250 g faina,
- ½ pahar de apa,
- 2 linguri de untura,
- o ceasca de smantana,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de faina.

Mod de preparare:

1

Friptura se asaza intr-o tava lunga, cu doua linguri de apa si una de unt.

2

Se da la cuptor la foc potrivit. Trebuie unsa des cu untul din tava.

Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit.

3

Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura.

4

Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert.

5

Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii.

6

Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura.

Mancarea de caprioara cu smantana se serveste calda.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...
Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe...
Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure. Datorita consistentei...