O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.
Ingrediente:
- un pui mare,
- 2 linguri de ulei,
- 4 felii de paine,
- 4 rosii,
- 150 g ciuperci,
- 100 g masline,
- o lingurita de faina,
- un catel de usturoi,
- un paharel de vin,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie puiul in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza si se prajeste in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se scoate intr-o cratita si se tine la cald. In uleiul in care s-au rumenit bucatile de pui, se prajeste painea taiata in cuburi mici egale. ##END STEP##
##STEP##
Se pastreaza si acestea la cald, in aceeasi tigaie se pun rosiile curatate de pielite si de seminte, faina si un catel de usturoi bine sfaramat. ##END STEP##
##STEP##
Cand rosiile incep sa scada, se adauga vinul si tot atata zeama in care au fiert ciupercile. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos potrivit de scazut, se gusta de sarat. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita cu puiul ciupercile fierte si bine scazute si maslinele spalate si de asemenea fierte cateva minute in apa si inabusite. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se toarna sosul, se tine pe marginea aragazului pana ce se incalzeste, fara sa fiarba. ##END STEP##
Mod de servire:
Se asaza mancarea in farfurie, iar imprejur se pun cuburile mici de paine prajita, 1-2 felii de lamaie si o mana de patrunjel verde tocat pentru decor.