Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.
Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.
Ingrediente:
- o rata salbatica mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
Se curata rata salbatica, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.
Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.
Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.
Cand este aproape gata, se adauga otetul.
Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Mod de servire:
Ostropelul de rata salbatica se serveste cu piure de cartofi
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.