O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata.
Chiar daca reteta clasica de parjoale se face dintr-un mix de carne vita cu porc, noi va propunem parjoale din piept de gaine. Aceste chiftele mai aplatizate ca forma fac senzatie la orice masa festiva.
Ingrediente:
- pieptul de la o gaina,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- unt proaspat (cat o nuca),
- o ceapa fiarta,
- un albus,
- sare, piper,
- un varf de cutit de bicarbonat,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da de doua ori prin masina pieptul de gaina (crud). ##END STEP##
##STEP##
Se pune miezul de la o felie de paine alba inmuiat in lapte si bine stors, o lingura de smantana, untul proaspat, o ceapa fiarta in supa, sau coapta in cuptor, un albus batut spuma, sare, piper. ##END STEP##
##STEP##
Se mai trece cu totul inca o data prin masina, se adauga un varf de cutit de bicarbonat, se freaca bine si se lasa ½ ora sa se odihneasca la rece. ##END STEP##
##STEP##
Se ia cu lingura din compozitie, se fac parjoale date prin pesmet fin cernut si se prajesc in untura multa. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu cartofi si salata de sfecla.