Pilaf de prepelite

Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez, ca ingredient principal.

Ingrediente:

- 4 prepelite,
- 2 linguri de unt,
- o ceapa mijlocie,
- o ceasca mare de orez, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata patru prepelite, se taie in doua in lungime si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta o lingura de unt intr-o cratita, se pun prepelitele si se tin pana incep sa prinda culoare, fara sa se rumeneasca prea tare. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga apa cat sa le cuprinda si o ceapa taiata in doua. Se lasa sa fiarba acoperit. ##END STEP##

##STEP##

In alta cratita se incinge o lingura buna de unt, se adauga o ceasca de orez si se amesteca pana incepe orezul sa se ingalbeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu doua cesti de zeama strecurata in care au fiert prepelitele, amestecand pana incepe orezul sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Cand este pe jumatate fiert, se adauga prepelitele, se gusta de sare si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se tine pana ce orezul este fiert, fara sa fie sfaramat si lipicios. Dupa ce a fost dat la cuptor, nu se mai umbla cu lingura in orez. ##END STEP##

La pilaful simplu, dupa gust, se pot adauga mai multe legume, cum ar fi porumb, mazare, morcov sau ardei, precum si piper macinat.