Pilaf de prepelite

Pilaf de prepelite

Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez, ca ingredient principal.

Ingrediente:

- 4 prepelite,
- 2 linguri de unt,
- o ceapa mijlocie,
- o ceasca mare de orez, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata patru prepelite, se taie in doua in lungime si se sareaza.

2

Se infierbanta o lingura de unt intr-o cratita, se pun prepelitele si se tin pana incep sa prinda culoare, fara sa se rumeneasca prea tare.

3

Se adauga apa cat sa le cuprinda si o ceapa taiata in doua. Se lasa sa fiarba acoperit.

4

In alta cratita se incinge o lingura buna de unt, se adauga o ceasca de orez si se amesteca pana incepe orezul sa se ingalbeneasca.

5

Se stinge cu doua cesti de zeama strecurata in care au fiert prepelitele, amestecand pana incepe orezul sa fiarba.

6

Cand este pe jumatate fiert, se adauga prepelitele, se gusta de sare si se da cratita la cuptor, la foc potrivit.

7

Se tine pana ce orezul este fiert, fara sa fie sfaramat si lipicios. Dupa ce a fost dat la cuptor, nu se mai umbla cu lingura in orez.

La pilaful simplu, dupa gust, se pot adauga mai multe legume, cum ar fi porumb, mazare, morcov sau ardei, precum si piper macinat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust. ...
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...