Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.
Ingrediente:
- un pui mare,
- un kg rosii,
- o lingura de unt sau ulei,
- 2 cepe,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Carnea de pui se transeaza in bucati potrivite, se curata si se spala. ##END STEP##
##STEP##
Se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu ulei. Se adauga in aceeasi cratita ceapa care se caleste pana devine putin aurie. ##END STEP##
##STEP##
In cratita se adauga apa si se lasa puiul sa fiarba un timp impreuna cu ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Putin mai tarziu, se pun rosiile spalate si taiate in patru. Se adauga sare dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Preparatul se acopera cu capacul de la cratita, se lasa sa fiarba inabusit la foc domol, fara sa se adauge apa. ##END STEP##
##STEP##
Se ia de pe foc cand puiul este bine fiert, iar rosiile sunt si ele potrivit de fierte, fara sa fie prea sfaramate. ##END STEP##
Puiul cu rosii poate fi lasat pe ochiul de la aragaz sa fiarba de la inceput si pana la sfarist sau tinut la cuptor in ultima parte a procesului termic.