Pulpa de berbec la tava

Pulpa de berbec la tava se poate pregati slaba, fara grasime sau se poate impana cu slanina si usturoi, pentru a-i da o aroma placuta.

Ingrediente:

- 2 kg pulpa berbec,
- 50 g slanina,
- o capatana de usturoi,
- o lingura de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege carne proaspata de la un berbec tanar, dar carnea nu se pregateste decat la 2-3 zile dupa taierea berbecului (daca este cazul). Pana atunci se tine la pastrare intr-un loc racoros ca sa nu prinda un miros neplacut.##END STEP##

##STEP##

Se curata cu o ora inainte de pregatire pulpa de pielite si mai ales de grasime, pentru ca care are un gust neplacut. ##END STEP##

##STEP##

Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust. Se sareaza si se asaza in tava. ##END STEP##

##STEP##

Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor, la foc potrivit. Cat sta la cuptor, se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana se fragezeste, iar la sfarsit se unge cu untura. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa si se serveste separat. ##END STEP##

Mod de servire:

Garnitura obisnuita la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.