Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa,
- 50 g slanina,
- o lingura de untura.
Pentru marinata:
- ½ l vin,
- ¼ otet,
- un morcov,
- o ceapa, ¼ de telina,
- un fir de cimbru,
- o frunza de dafin,
- 10 boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. ##END STEP##
##STEP##
Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se impaneaza cu slanina. ##END STEP##
##STEP##
Pentru marinata se fierbe vinul cu otetul, in care se adauga morcovul, o ceapa si telina, toate taiate felii, apoi un fir de cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare si boabe de piper. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pulpa intr-o strachina mare de piatra. Se toarna deasupra marinata, putin racorita, se acopera si se pune la loc racoros. Se intoarce pulpa cel putin o data pe zi; se tine 2 zile, iarna se poate tine si 3-4 zile. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de a fi pusa la fript, in tava, se scurge bine de marinata. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la cuptor la foc bun si se unge din timp in timp cu untura. ##END STEP##
Mod de servire:
Friptura de berbec se serveste cu garnitura de fasole boabe sau piureu de fasole.