Pulpa de berbec marinata

Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.

Ingrediente:

- 2 kg pulpa,

- 50 g slanina,

- o lingura de untura.

Pentru marinata:

- ½ l vin,

- ¼ otet,

- un morcov, 

- o ceapa, ¼ de telina,

- un fir de cimbru,

- o frunza de dafin,

- 10 boabe de piper, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. ##END STEP##

##STEP##

Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se impaneaza cu slanina. ##END STEP##

##STEP##

Pentru marinata se fierbe vinul cu otetul, in care se adauga morcovul, o ceapa si telina, toate taiate felii, apoi un fir de cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare si boabe de piper. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pulpa intr-o strachina mare de piatra. Se toarna deasupra marinata, putin racorita, se acopera si se pune la loc racoros. Se intoarce pulpa cel putin o data pe zi; se tine 2 zile, iarna se poate tine si 3-4 zile. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de a fi pusa la fript, in tava, se scurge bine de marinata. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la cuptor la foc bun si se unge din timp in timp cu untura. ##END STEP##

Mod de servire:

Friptura de berbec se serveste cu garnitura de fasole boabe sau piureu de fasole.