Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.
Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa,
- 50 g slanina,
- o lingura de untura.
Pentru marinata:
- ½ l vin,
- ¼ otet,
- un morcov,
- o ceapa, ¼ de telina,
- un fir de cimbru,
- o frunza de dafin,
- 10 boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut.
Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se impaneaza cu slanina.
Pentru marinata se fierbe vinul cu otetul, in care se adauga morcovul, o ceapa si telina, toate taiate felii, apoi un fir de cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare si boabe de piper.
Se asaza pulpa intr-o strachina mare de piatra. Se toarna deasupra marinata, putin racorita, se acopera si se pune la loc racoros. Se intoarce pulpa cel putin o data pe zi; se tine 2 zile, iarna se poate tine si 3-4 zile.
Inainte de a fi pusa la fript, in tava, se scurge bine de marinata.
Se pune la cuptor la foc bun si se unge din timp in timp cu untura.
Mod de servire:
Friptura de berbec se serveste cu garnitura de fasole boabe sau piureu de fasole.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.