Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.
Pulpa de vitel impanata se asezoneaza cu felii de ceapa si se prepara la cuptor.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne,
- 50 g slanina,
- 2 cepe,
- o lingura de untura,
- un paharel de vin alb,
- 3 cesti zeama de carne, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege o pulpa cam de 1,5 kg. Se sareaza. Se impaneaza cu bucati de slanina. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pulpa in tava cu felii de ceapa, se unge cu unt sau cu untura si se da la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Dupa un sfert de ora, se adauga vinul si dupa ce acesta a scazut, se toarna zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se lasa sa fiarba o ora. Se scoate apoi capacul, se mai tine o jurnatate de ora, udand friptura la fiecare 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Cand a prins culoare, se scoate si, ca sa nu piarda tot sucul, se lasa putin la o parte inainte de a o taia. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge grasimea, iar sosul se serveste langa friptura, cu garnitura de macaroane, cartofi etc. ##END STEP##