Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.
Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.
Pulpa de vitel impanata se asezoneaza cu felii de ceapa si se prepara la cuptor.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne,
- 50 g slanina,
- 2 cepe,
- o lingura de untura,
- un paharel de vin alb,
- 3 cesti zeama de carne, sare.
Mod de preparare:
Se alege o pulpa cam de 1,5 kg. Se sareaza. Se impaneaza cu bucati de slanina.
Se asaza pulpa in tava cu felii de ceapa, se unge cu unt sau cu untura si se da la cuptor.
Dupa un sfert de ora, se adauga vinul si dupa ce acesta a scazut, se toarna zeama de carne.
Se acopera si se lasa sa fiarba o ora. Se scoate apoi capacul, se mai tine o jurnatate de ora, udand friptura la fiecare 10 minute.
Cand a prins culoare, se scoate si, ca sa nu piarda tot sucul, se lasa putin la o parte inainte de a o taia.
Se scurge grasimea, iar sosul se serveste langa friptura, cu garnitura de macaroane, cartofi etc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.