O alternativa a clasicului rasol de vita cu legume este rasolul de vaca cu sos de smantana.
Ingrediente:
- 1,250 kg carne de pe coaste,
- zarzavat de supa,
- 4 l apa,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- o lingura de branza sau parmezan ras,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se scoate carnea de pe coaste, se face o rulada (sul), se leaga cu ata si se pune la fiert. ##END STEP##
##STEP##
Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa clocotita si se spumueste de cate ori se ridica spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba trei ore la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Cand carnea este fiarta, se scoate ata si se asaza intr-o tava. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intr-o cratita smantana cu 2 - 3 linguri zeama de carne, faina, sare si o lingura de branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna peste rasol, cu grija ca toata carnea sa fie acoperita cu un strat gros. ##END STEP##
##STEP##
Se presara cu parmezan ras. Se da la cuptor, se tine pana capata o culoare frumoasa. ##END STEP##
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de macaroane sau de orez.