Rasol de vita cu sos de smantana

Rasol de vita cu sos de smantana

O alternativa a clasicului rasol de vita cu legume este rasolul de vaca cu sos de smantana.

Ingrediente:

- 1,250 kg carne de pe coaste,
- zarzavat de supa,
- 4 l apa,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- o lingura de branza sau parmezan ras,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se scoate carnea de pe coaste, se face o rulada (sul), se leaga cu ata si se pune la fiert.

2

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa clocotita si se spumueste de cate ori se ridica spuma.

3

Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba trei ore la foc potrivit.

4

Cand carnea este fiarta, se scoate ata si se asaza intr-o tava.

5

Se amesteca intr-o cratita smantana cu 2 - 3 linguri zeama de carne, faina, sare si o lingura de branza rasa.

6

Se toarna peste rasol, cu grija ca toata carnea sa fie acoperita cu un strat gros.

7

Se presara cu parmezan ras. Se da la cuptor, se tine pana capata o culoare frumoasa.

Mod de servire

Se serveste cu garnitura de macaroane sau de orez.

Etichete: rasol vita, sos, smantana, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si...
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos. Ingrediente: - o varza mijlocie,...
Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii...