Rasol de vita cu legume

Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada.

Rasolul de vita este recomadat in alimentatie deoarece carnea rosie contine fier si asezonata cu legume fierte este sanatoasa, fie ca este servita la pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 1,250 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 6 cartofi mijlocii,
- 1/4 varza,
- 4 l apa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa clocotita si se spumueste de cate ori se ridica spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba trei ore la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga in supa cartofii curatiti si taiati in doua si 2 - 3 bucati de varza care a fost mai inainte fiarta pe jumatate in apa. ##END STEP##

##STEP##

Cartofii nu trebuie lasati sa fiarba prea mult, pentru a nu se sfarama. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza rasolul pe farfurie, se pun imprejur cartofii, varza si morcovii din supa, taiati felii. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu sos de hrean si muraturi sau salata de sfecla. ##END STEP##

Daca pentru rasolul de vita, alegeti carne de manzat, aceasta este mai frageda si fierbe mult mai repede comparativ cu carnea de vaca.