O reteta gatita in special vara sunt ardeii umpluti cu carne sau cu orez. Alte legume umplute sunt dovleceii si rosiile.
Ingrediente:
- 12 ardei grasi mijlocii,
- 750 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa,
- 3 linguri orez,
- o lingurita marar tocat,
- sare,
- 2 linguri untura,
- o lingura de bulion,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de smantana,
- o ceasca apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. ##END STEP##
##STEP##
Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. ##END STEP##
##STEP##
Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de a fi asezati cu sos in cratita, dupa ce se umplu, ardeii trebuie prajiti intr-o tigaie cu putina untura. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Inainte de a servi, se pun doua, trei linguri de smantana sau se serveste smantana separat in sosiera.