Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.
Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.
Musacaua de conopida are la baza carne macra de vita/porc si conopida.
Ingrediente:
- o conopida frumoasa,
- 500 g carne macra,
- o ceapa,
- 3 linguri de unt sau untura,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 linguri de pesmet.
Mod de preparare:
Se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa.
Se da carnea prin masina de tocat.
Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt.
Se adauga un praf de piper, sare si un ou.
Se unge o forma cu unt, se presara pesmet.
Se asaza un rand de conopida, impartind astfel buchetele, incat stratul sa fie cat mai egal.
Se pune un rand de carne apoi alt rand de conopida.
Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt si se da la cuptor.
Pont:
Pentru a imbogati gustul preparatului, puteti turna peste musacaua de conopida putin cascaval sau parmezan ras inainte de a scoate din cuptor musacaua.
Mod de servire:
Acest preparat culinar se consuma atat cald, cat si rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.