Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb inima, plamanul, splina si carnea mai sangeroasa de la gat si, dupa ce s-au racorit, se trec prin masina de carne sau se toaca cu satarul. ##END STEP##
##STEP##
La 1 kg de maruntaie se adauga aproape 1/2 kg de orez potrivit de fiert (sa nu fie trecut din fiert), scurs si spalat In apa rece, sare, piper, ienibahar, maghiran si ceapa prajita, dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul bine si se umple caltabosul. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sa fiarba 10 - 15 minute in clocote mici, in zeama in care au fiert maruntaiele. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc calzi sau se scot din zeama si dupa ce s-au racorit, se prajesc in untura. De asemenea se pot pregati si cu maruntaiele nefierte la inceput.