Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos.
Ingrediente:
- o varza mijlocie,
- 500 g carne macra,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.
Pentru sos:
- o lingura de untura,
- o lingura de faina,
- 2 cesti zeama de carne (sau apa),
- 2 linguri de bors,
- o lingura de bulion,
- 3 linguri de smanatana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege o varza mijlocie. Se curata frunzele de pe margine, apoi se desprind frunzele mari si se taie de la fiecare cotorul. ##END STEP##
##STEP##
Se oparesc 10 minute intr-o oarla cu apa clocotita. Se scurg si se asaza pe un fund de lemn, astfel ca o frunza sa vina peste jumatatea celelilalte. ##END STEP##
##STEP##
Se da carnea prin masina si se prajeste cu o lingura de untura si o ceapa taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se inabusa picurand cate putina apa. Se adauga sare, piper si un ou. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza tocatura peste foi. Se face un sul, iar foile de la capetele sulului se intorc inauntru. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o cratita lunga cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor ca sa prinda culoare. Se adauga un sos facut dintr-un rantas de faina, cu zeama de carne sau apa, 2 linguri de bors si putin bulion. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba incet. ##END STEP##
Mod de servire:
Inainte de a servi se adauga cateva linguri de smantana.