Reteta din Ardeal: Varza a la Cluj

Reteta din Ardeal: Varza a la Cluj

Aceasta reteta din Ardeal se obtine din straturi alternative de varza cu carne tocata si smantana.

Ingrediente:

- o varza miilocie,
- 750 g carne macra,
- o ceapa,
- 4 linguri de untura,
- o ceasca de smantana,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se prajeste in untura, cu putina ceapa, carnea data prin masina.

2

Se toaca potrivit de marunt o varza frumoasa, se opareste cu apa clocotita cu sare, se scurge foarte bine.

3

Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana si se continua alternand varza, carne si smantana.

4

Ultimul rand trebuie sa fie de smantana. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceste legume rotunde, mici si verzi se prepara impreuna cu sos alb si se dau la cuptor. ...
Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna....
Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie...