O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza.
Ingrediente:
- o varza mijlocie,
- 750 g carne macra,
- o ceapa,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de pesmet,
- 4 linguri de smantana,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se prajeste in untura, cu putina ceapa, carnea data prin masina. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga sare si piper. Se aleg foile de la o varza frumoasa, se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o cratita cu untura si se presara cu pesmet. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza cateva foi pe fund, apoi un strat de carne tocata si din nou un rand de foi de varza. ##END STEP##
##STEP##
Se repeta aceasta operatiune de 2 - 3 ori, pana se ispravesc carnea si varza. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se presara pesmet, se pune unt sau untura, smantana amestecata cu un praf de sare. Se da la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand este gata mancarea se poate servi atat calda, cat si rece.