Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.
Noi va propunem o rulada din carne de vita cu slanina afumata.
Ingrediente:
- 1 kg carne macra de vitel,
- 200 g slanina afumata,
- un lingura de unt,
- o ceapa,
- o telina mica,
- un patrunjel,
- ½ ceasca zeama de carne (sau apa),
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea felii ca pentru snitele, de un cm grosime. ##END STEP##
##STEP##
Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa. ##END STEP##
##STEP##
Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza peste fiecare bucata de carne o felie subtire de slanina afumata. Se ruleaza si se leaga. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o cratita se inferbanta o lingura de unt. Se pune o ceapa tocata, cateva felii de telina, un fir de patrunjel, sare si resturile de slanina taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc usor cateva minute, amestecand cu lingura ca sa nu se prinda. Se asaza deasupra ruladele de carne si se intorc pe o parte si pe alta pana pierd culoarea rosie de carne cruda; se dau apoi la cuptor si se tin la foc potrivi to ora si jumatate, intorcandu-le din cand in cand. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cate o lingura de apa ca sa nu se prinda de fund. Se scot pe o farfurie, se dezleaga atele, se tin la cald. In sosul din cratita se toarna cateva linguri de zeama de carne si se lasa sa dea repede un clocot. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara, se toarna peste rulade. ##END STEP##
Se serveste foarte fierbinte cu garnitura de legume si un pahar de vin rosu.