Rulourile obtinute din piept de pasare sunt usor de realizat si pot fi umplute dupa preferinte.
Noi va propunem cea mai simpla reteta si anume rulouri cu unt.
Ingrediente:
- Pieptul de la 3 pui,
- 60 grame unt proaspat,
- o lingura de faina,
- un ou,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se scoate pieptul de la pui sau pasari tinere. Se bat bucatile de fund si se da sare. ##END STEP##
##STEP##
Se pune peste fiecare o bucatica de unt cat o nuca de la gheata (deci foarte tare), se face carnea sul si se fixeaza cu o scobitoare. ##END STEP##
##STEP##
Bucatile de piept astfel rulate se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura multa, fierbinte la foc iute. ##END STEP##
Se servesc imediat ce sunt gata astfel incat bucatica de unt din interiorul rulourilor din piept de pasare sa nu fie complet topita. ##END STEP##
Se servesc cu legume asortate.