Snitel milanez

Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la minut sa iasa bine, bucatile de carne se vor taia in curmezis inainte de a fi pregatite conform retetei.

Ingrediente:

- 750 g carne de vitel,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura (se poate amesteca cu ulei),
- sare,
- o lingura de cascaval ras.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie carnea felii de 2 cm grosime. Se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel incat sa fie subtiate aproape la jumatate. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se dau in faina, in ou batut si apoi in pesmet foarte fin care se amesteca cu o lingura de cascaval ras. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie. ##END STEP##

##STEP##

Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun snitelele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie fierbinte. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu garnitura din spaghete cu sos de rosii.