Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la minut sa iasa bine, bucatile de carne se vor taia in curmezis inainte de a fi pregatite conform retetei.
Ingrediente:
- 750 g carne de vitel,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura (se poate amesteca cu ulei),
- sare,
- o lingura de cascaval ras.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea felii de 2 cm grosime. Se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel incat sa fie subtiate aproape la jumatate. Se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se dau in faina, in ou batut si apoi in pesmet foarte fin care se amesteca cu o lingura de cascaval ras. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun snitelele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie fierbinte. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu garnitura din spaghete cu sos de rosii.