Cum sa prepari carne la garnita

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

- 3 kg de carnati de casa;

- 1, 5 kg de untura;

- 1 lingura si jumatate de sare;

- 4 foi de dafin;

- 7 boabe de ienibahar;

- 4/5 boabe de piper;

- 2 capatani de usturoi.

Cum sa prepari carne la garnita. Mod de preparare:

- taie carnea putin mai mare sau ca pentru tochitura(dupa preferinta);

- adauga untura si sarea;

- prajeste carnea, la foc moderat. in untura, pentru circa 3 ore, perioada in care vei adauga apa de cate ori este nevoie. Astfel, prajirea se va face usor, iar carnea va deveni aurie;

- scoate carnea din vasul in care ai prajit-o si pune-o in altul.

- adauga foile de dafin, ienibaharul, piper si usturoiul cu coaja, pentru a extrage mai bine aroma lui specifica;

- prajeste carnatii intr-un alt recipient, adaugand mirodeniile la fel ca in cazul carnii;

- toarna untura in care a fost prajita carnea peste aceasta;

- procedeaza la fel si cu untura in care ai tratat termic carnatii.

- in recipientul unde vei pastra carnea si carnatii(garnita, de preferat vas de lut), vei pune
un strat de carne, apoi unul de carnati, alternand straturile cu untura in care carnea si carnatii au fost prajite.

Carnea de garnita se pastreaza excelent si poate fi folosita in timpul sezonului rece impreuna cu mult tipuri de garnituri: varza calita, tocana de cartofi, ciorba etc. Poti prepara carnea de la garnita impreuna cu mancarea sau o poti adauga la final. Muraturile si mamaliguta nu trebuie sa lipseasca de langa acest tip de carne.

Spor la treaba si pofta buna!