Ciulama de pui

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Important este ca faina sa nu faca cocoloase, iar daca sosul alb are consistenta de smantana mai groasa, reusita acestui preparat este garantata.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Carnea de pui se spala si se taie in bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Cand da in clocot, se ia spuma de 2 - 3 ori. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba incet. ##END STEP##

##STEP##

Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. ##END STEP##

##STEP##

Separat, intr-o cratita, se prajeste, fara sa se rumeneasca, o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Se stinge cu zeama in care a fiert camea. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa dea cateva clocote. Se toarna sosul peste came, dupa ce s-a scos zarzavatul, se tine fierbinte pe foc, fara sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita. ##END STEP##

##STEP##

Dupa gust, se pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. ##END STEP##

Mancarea este mai buna calda, iar in momentul servirii se orneaza cu putin patrunjel verde tocat.