Cum sa faci SNITELE de PUI. Alege aceasta reteta speciala

Snitele de pui! Cu siguranta, cele mai multe gospodine au gatit aceste minunatii culinare. Nu stim, insa, cate au facut-o dupa aceasta reteta speciala! Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 4 bucati de piept de pui, fara os si fara piele;

- 250 grame de faina;

- 4 lingurite de sare;

- 4 lingurite de piper negru macinat;

- 3 linguri de ghimbir ras;

- 2 lingurite de cimbru macinat;

- o lingura de nucsoara macinata;

- 2 lingurite de salvie macinata;

- 2 linguri de paprika;

- o lingurita de piper cayenne;

- 4 oua;

- 8 linguri de apa;

- ulei vegetal, pentru prajit.

Ingrediente pentru sosul de miere si usturoi:

- 4 catei de usturoi pisati;

- 2 linguri de ulei de masline

- 350 grame de miere;

- 60 mililitri de sos de soia cu continut redus de sodiu;

- o lingurita de piper negru macinat.

Mod de preparare:

- taie pieptul de pui in mai multe fileuri si bate-le cu ciocanul pentru snitele.

- cerne faina si amestec-o, apoi, cu sarea, piperul negru macinat, ghimbirul, nucsoara, cimbrul, salvia, paprika si piperul cayenne.

- bate ouale si amesteca-le cu apa, pana la omogenizare.

- condimenteaza fileurile cu sare si piper si da carnea prin faina amestecata cu condimente.

- baga snitelele prin ouale batute si da-le, iar, prin amestecul de faina si condimente.

- incinge intr-o tigaie o cantitate suficienta de ulei vegetal.

- cand uleiul e gata, prajeste snitelele, avand grija sa nu se rumeneasca prea repede.

- redu flacara la foc mediu-mic si rumeneste snitelele pentru 5 minute pe fiecare parte, pana devin maro-aurii si crocante.

- scoate snitelele pe un platou pregatit cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.

- lasa-le cateva minute, inainte de a le da prin sosul de miere si usturoi.

Mod de preparare sos de miere si usturoi:

- adauga 2 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat intr-o tigaie.

- soteaza la foc mediu pana se inmoaie usturoiul, fara a-l lasa sa se rumeneasca sau sa se arda prea tare.

- adauga mierea, sosul de soia si piperul negru macinat.

- tine amestecul pe aragaz la foc mic, 5-10 minute.

- ia sosul de pe foc si lasa-l cateva minute sa se raceasca.

- serveste snitele calde cu acest sos. De asemenea, poti adauga o garnitura de taitei sau de orez.

Pofta buna!