Cum sa pregatesti sunca presata de porc

Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!

Sunca presata de porc. Ingrediente:

- 3,5 kg de pulpa de porc;

- 4 foi de dafin;

- 30 boabe de piper negru/dupa gust;

- o ceapa mare;

- 10 catei de usturoi;

- 2 linguri de sare;

- apa.

Sunca presata de porc. Mod de preparare:

- spala bine de tot carnea;

- pune pulpele apoi intr-un vas incapator(cratita);

- toarna apa rece peste pulpe, astfel incat sa le acoperi;

- lasa pulpele la inmuiat pentru o ora;

- varsa apa din cratita;

- acopera iar pulpele cu apa;

- adauga ceapa curatata, foile de dafin si boabele de piper;

- pune amestecul pe foc si adu-l la punctul de fierbere, adunand spuma formata pe suprafata sa;

- adauga saere in supa creata;

- fierbe carnea la foc mic circa 4 ore, pana cand o vei putea separa de pe oase;

- scoate carnea din supa si las-o sa se raceasca. Nu arunca supa!

- separa carnea de oase si de sorici;

- rupe carne in bucati mai mici;

- toaca usturoiul cat de marunt poti(sau da-l prin presa);

- amesteca usturoiul cu carnea si cu 3-4 polonice mici de supa. Asdtfel, supa va lega bucatelele de carne;

- soriciul care ramane il poti pune intr-o mancare de fasole sau intr-l varza calita;

- taie partea superioara a unei sticle de 2 litri de plastic;

- pune carnea in sticla, presand-o bine cu lingura;

- toarnai 2 polonice de supa pe suprafata carnii din sticla si mai preseaz-o putin;

- acopera sticla cu folie alimentara si introdu-o la frigider peste noapte. Astfel, sunca se va inchega;

- taie sticla cu atentie( cu un cutit mai dur sau cu o foarfeca)

- feliaza sunca si gata! E numai buna de mancat!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci sunca fara fierbere - pancetta