Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa reteta pe care am pregatit-o mai jos. Ne referim la cartofii inveliti in bacon. O sa fie un preparat care va surprinde placut invitatii de la masa de Anul Nou, atat din punct de vedere vizual, cat si din cel al gustului!
Cum sa prepari cartofi cu bacon. Ingrediente:
- 10 cartofi mici;
- 10 felii de bacon(suficient de mari incat sa poti inveli cartofii in ele);
- sare, piper negru, foi de dafin, dupa gust;
- rozmarin;
- 30 grame de unt;
- 40 mililitri de ulei(daca ai de masline, cu atat mai bine);
- 20 scobitori;
- usturoi,
- 40 grame de iaurt;
- 40 grame de smantana fermantata grasa;
- o lingurita de ierburi italiene;
- verdeata(marar, patrunjel).
Cum sa prepari cartofi cu bacon. Mod de preparare:
- alege 10 cartofi mici. In cazul in care nu ai, da fiecare cartof mare in 4;
- adauga apa intr-o cratita si pune-o pe foc;
- dupa ce apa a clocotit, adauga un fir de rozmarin, foi de dafin, sare si piper;
- adauga cartofii;
- fierbe cartofii cam 12-14 minute, pana sunt aproape gata(depinde si de marimea lor);
- scoate cartofii din apa si lasa-i sa se raceasca putin(cam 5 minute);
- unge feliile de bacon cu unt. In cazul in care baconul e foarte gras, nu mai e nevoie de unt;
- infasoara cartofii in feliile de bacon;
- adauga unt si ulei la baza formei de copt;
- fixeaza baconul pe fiecare cartof cu scobitori din ambele parti;
- pune cartofii in forma de copt;
- asezoneaza cartofii cu sare si piper dupa gust;
- acopera formele cu staniol si introdu-le in cuptorul preincalzit pana la 170 grade Celsius, pentru circa 20 minute. Nu indeparta staniolul! Daca o faci, baconul se va usca si isi va pierde suculenta;
- amesteca smantana cu iaurtul, astfel incat sa obtii un sos putin mai lichid dupa consistenta decat smantana fermentata;
- adauga 2 catei de usturoi dati prin presa, ierburi italiene, un praf de sare si piper negru;
- adauga marar si patrunel proaspat/congelat;
- decoreaza i cartofii cu fire de rozmarin;
- serveste cartofii imediat combinandu-i cu sos.
Citeste si: Cartofi la cuptor