Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.
Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.
Ingrediente:
- 500 grame de slanina proaspata;
- 150 grame de sare grunjoasa:
- 1,5 litri de apa;
- 4 frunze de dafin;
- 15 boabe de piper negru;
- o capatana de usturoi;
- 4/5 grame de cimbru;
- 5 grame de piper rosu macinat.
Mod de preparare:
- pune apa la fiert si las-o sa dea in clocot o singura data;
- adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat si mai lasa compozitia la afiert circa 3 minute;
- pune slanina intr-un vas mare, toarna deasupra saramura fierbinte;
- pentru ca zeama sa acopere in intregime slanina, pune o greutate deasupra( o sticla plina cu apa);
Varianta simpla:
- lasa slanina la saramura trei zile, dupa care scoate-o si freac-o bine cu usturoi si piper rosu.
Varianta afumata:
- lasa slanina la saramura timp de 20 zile, perioada in care o mai intorci din cand in cand;
-dupa aceasta perioada, afuma slanina pana prinde o culoare rosiatica.
Pofta buna!