Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam, azi, o reteta mai putin populara, care are la baza acest tip de carne. Este vorba despre muschiuletul de porc in sos de soia.
Ingrediente pentru 3 portii:
- 500 grame de muschiulet de porc;
- 4 linguri de sos de soia;
- 2 linguri de ulei de masline;
- o lingurita de amidon alimentar/ faina;
- 2 lingurite de miere;
- o jumatate de pahar de vin alb;
- 2 linguri de apa;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Mod de preparare:
- curata si spala carnea;
- fa bucatele mici din carne(5-6 centimetri). Cu cat faci bucati mai mici, cu atat carnea se va gati mai repede;
- condimenteaza bucatile de carne cu sare si piper, dupa gust;
- unge carnea cu putin ulei de masilne(foloseste o pensula de bucatarie);
- acopera bucatelele de carne cu folie alimentara;
- introdu carnea la frgider pentru circa un sfert de ora;
- pregateste garnitura(cartofi prajiti, copti, orez cu legume etc)
- scoate carbea de la rece si toarn-o intr-o tigaie cu ulei incins;
- prajeste carnea, pana se rumeneste;
- toarna vinul peste carne si mai las-o putin la foc mic;
- amesteca amidonul/faina cu mierea, cu sosul de soia si cu apa, pana devine un sos compact(seamana cu smantana).
-toarna sosul peste carne in tigaie si amesteca bine;
- mai lasa amestecul la foc mic cam 10 minute, panca cand sosul se ingroasa.
- ia carnea de pe foc si condimenteaz-o cu piper macinat.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum se gatesc coastele de porc