Cum sa prepari muschiulet de porc in sos de soia

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam, azi, o reteta mai putin populara, care are la baza acest tip de carne. Este vorba despre muschiuletul de porc in sos de soia.

Ingrediente pentru 3 portii:

- 500 grame de muschiulet de porc;

- 4 linguri de sos de soia;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o lingurita de amidon alimentar/ faina;

- 2 lingurite de miere;

- o jumatate de pahar de vin alb;

- 2 linguri de apa;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- curata si spala carnea;

- fa bucatele mici din carne(5-6 centimetri). Cu cat faci bucati mai mici, cu atat carnea se va gati mai repede;

- condimenteaza bucatile de carne cu sare si piper, dupa gust;

- unge carnea cu putin ulei de masilne(foloseste o pensula de bucatarie);

- acopera bucatelele de carne cu folie alimentara;

- introdu carnea la frgider pentru circa un sfert de ora;

- pregateste garnitura(cartofi prajiti, copti, orez cu legume etc)

- scoate carbea de la rece si toarn-o intr-o tigaie cu ulei incins;

- prajeste carnea, pana se rumeneste;

- toarna vinul peste carne si mai las-o putin la foc mic;

- amesteca amidonul/faina cu mierea, cu sosul de soia si cu apa, pana devine un sos compact(seamana cu smantana).

-toarna sosul peste carne in tigaie si amesteca bine;

- mai lasa amestecul la foc mic cam 10 minute, panca cand sosul se ingroasa.

- ia carnea de pe foc si condimenteaz-o cu piper macinat.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum se gatesc coastele de porc