O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.
Mod de preparare:
##STEP##
Se oparesc frunzele. Se da prin masina carnea, miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. ##END STEP##
##STEP##
Se infasoara carnea in foile de stevie sau spanac si se fac sarmalele. ##END STEP##
##STEP##
Se aseaza intr-o cratita si se fierb in apa. Cand sunt aproape gata, se toama 2-3 linguri de bors amestecat cu putin bulion de rosii, se potrivesc de sare si se dau o jumatate de ora la cuptor. ##END STEP##
Sarmalele se servesc la masa cu smantana sau cu iaurt.