Ceaiul din fructe de catina confera vitalitate organismului si sustine sistemul imunitar, protejeaza celulele si tesuturile impotriva stresului oxidativ.
Prin continutul deosebit de ridicat in vitamine, in special vitaminele A si C, catina mai este denumita si "ginsengul romanesc".
Fructele de catina contin si acizii grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9, care au un rol deosebit de importanta pentru functionarea normala a inimii sau pentru reducerea colesterolului.
Prospect ceai fructe catina
Ingredientele ceaiului din fructe de catina: fructele arbustului Hippophaë rhamnoides L., fam. Elaeagnaceae, contin vitaminele C, E, B1,B2, PP; carotenoide (provitamine A), flavonoide (vitamine P); proantociani, pectine, fitosteroli, ulei gras, catehina, acizi triterpenici.
Efect: vitaminizant de exceptie, tonic general, antioxidant, depurativ; cicatrizant.
Intrebuintari principale: avitaminoza, anemie
Alte intrebuintari: astenie, convalescenta, afectiuni hepatice, stari alergice, diverse dermatoze
Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare: infuzie din 1-2 lingurite fructe la o cana cu apa clocotita.
Mod de administrare: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, inaintea meselor principale.