Ceai din fructe de catina

Ceaiul din fructe de catina confera vitalitate organismului si sustine sistemul imunitar, protejeaza celulele si tesuturile impotriva stresului oxidativ.

Prin continutul deosebit de ridicat in vitamine, in special vitaminele A si C, catina mai este denumita si "ginsengul romanesc".

Fructele de catina contin si acizii grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9, care au un rol deosebit de importanta pentru functionarea normala a inimii sau pentru reducerea colesterolului.

Prospect ceai fructe catina

Ingredientele
ceaiului din fructe de catina: fructele arbustului Hippophaë rhamnoides L., fam. Elaeagnaceae, contin vitaminele C, E, B1,B2, PP; carotenoide (provitamine A), flavonoide (vitamine P); proantociani, pectine, fitosteroli, ulei gras, catehina, acizi triterpenici.

Efect: vitaminizant de exceptie, tonic general, antioxidant, depurativ; cicatrizant.

Intrebuintari principale: avitaminoza, anemie

Alte intrebuintari: astenie, convalescenta, afectiuni hepatice, stari alergice, diverse dermatoze

Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare: infuzie din 1-2 lingurite fructe la o cana cu apa clocotita.

Mod de administrare: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, inaintea meselor principale.