Ceaiul din frunze de anghinare contribuie la mentinerea sanatatii ficatului, sustine un nivel normal al lipidelor, ajuta eliminarea pe cale renala.
Inca din antichitate, grecii si romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanta terapeutica a anghinarei aparand si in scrierile lui Dioscoride.
In medicina populara romaneasca, infuzia de anghinare se foloseste in principal pentru mentinerea bunei functionari a ficatului.
Ingrediente: frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, care contin cinarina, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substante amare, saruri de potasiu si magneziu, taninuri.
Efect: Coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ.
Intrebuintari principale: Diskinezie biliara, colecistita, steatoza hepatica, hepatita.
Alte intrebuintari: Diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroza, constipatie, dispepsie, anorexie, eruptii cutanate alergice.
Contraindicatii: In obstructia biliara, insuficienta hepatocelulara grava.
Preparare: Se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa.
Mod administrare: Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g
Producator: Fares