Ceai din frunze de anghinare

Ceaiul din frunze de anghinare contribuie la mentinerea sanatatii ficatului, sustine un nivel normal al lipidelor, ajuta eliminarea pe cale renala.

Inca din antichitate, grecii si romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanta terapeutica a anghinarei aparand si in scrierile lui Dioscoride.

In medicina populara romaneasca, infuzia de anghinare se foloseste in principal pentru mentinerea bunei functionari a ficatului.

Ingrediente: frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, care contin cinarina, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substante amare, saruri de potasiu si magneziu, taninuri.

Efect: Coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ.

Intrebuintari principale: Diskinezie biliara, colecistita, steatoza hepatica, hepatita.

Alte intrebuintari: Diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroza, constipatie, dispepsie, anorexie, eruptii cutanate alergice.

Contraindicatii: In obstructia biliara, insuficienta hepatocelulara grava.

Preparare: Se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa.

Mod administrare: Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.

Prezentare: cutie a 50 g

Producator: Fares