Metode de detoxifiere a unui ficat bolnav

Sanatatea ficatului este extrem de importanta, asadar trebuie sa ne ingrijim acest organ, pentru ca organismul sa functioneze in parametri normali.

Iata cateva metode de detoxifiere a unui ficat bolnav:

Inlocuiti orezul alb cu cel brun, deoarece este foarte sanatos si ajuta la vindecarea ficatului, putand fi preparat foarte simplu, fiert timp de 1-2 ore, in 3 cani de apa plata, pana cand devine cremos.  

Consumati legume gatite la abur, deoarece sunt mai sanatoase decat cele crude, ce pot face rau ficatului bolnav. Gatiti legumele la abur pana cand se inmoaie si pot fi usor mestecate. Legumele benefice pentru ficat sunt: varza kale si cea rosie, morcovii si cartofii dulci. Este indicat sa evitati vinetele, ardeii, rosiile si cartofii, deoarece acestea dauneaza ficatului.

Consumati fructe uscate in loc de dulciuri.

Mancati incet si mestecati bine mancarea. Cu cat o veti mesteca mai mult, cu atat se va produce mai multa saliva, ce contine enzime, care ajuta la vindecarea ficatului.

Consumati zeama de la o jumatate de lamaie, amestecata cu apa calda, in fiecare dimineata, in loc de cafea, pentru a va detoxifia ficatul.

Luati zilnic vitamine benefice pentru sanatatea ficatului, cum ar fi seleniul, vitamina C si zincul, deoarece acesti nutrienti protejeaza ficatul si organele interne de boli.  

Evitati alimentele procesate, cum ar fi sucurile carbogazoase, alimentele sarate, zaharul alb si alimentele prajite, deoarece acestea sunt extrem de daunatoare.  

Renuntati la cafea si la alte bauturi ce contin cofeina.

Faceti miscare. Cele mai benefice activitati pentru detoxifierea unui ficat bolnav sunt tai-chi si yoga, insa este indicat sa evitati exercitiile grele si foarte obositoare, deoarece organismul trebuie sa se odihneasca, pentru ca ficatul sa se vindece. De asemenea, 30 de minute de plimbare pe zi ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine spre ficat.