Biscuitii cu stafide si rom sunt o gustare aromata. Acestia pot fi serviti impreuna cu o ceasca de ceai sau cafea.
Ingrediente:
2 oua,
125 grame unt proaspat,
125 grame zahar,
125 grame faina,
125 grame stafide,
3 linguri rom,
unt pentru uns tava.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg stafidele, se spala si se pun intr-o ceasca cu trei linguri de rom. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora. Se freaca separat untul cu zaharul pisat pana se face ca o crema. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga pe rand doua oua, apoi 125 grame de faina si la sfarsit stafidele cu romul. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt o tava de tabla groasa si se pun cu lingurita mici gramajoare, la distanta de 2 - 3 cm unele de altele, deoarece se latesc mult la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la cuptor, la foc potrivit. Imediat ce incep sa se rumeneasca, se scot cu ajutorul unui cutit. ##END STEP##
Mod de servire:
Biscuitii pot fi serviti pe un platou sau carton de staniol cand sunt reci.