O reteta delicioasa de vara este si budinca de cirese.
Ingrediente:
- 500 g cirese,
- 150 g unt proaspat,
- 6 oua,
- 150 g zahar,
- o ceasca de pesmet,
- o lingurita de scortisoara,
- unt si pesmet pentru tapetat forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata ciresele de samburi, se presara o lingura de zahar pisat si se lasa sa stea o ora. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca spuma untul, la care se adauga galbenusurile si zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu o ceasca de pesmet si cu o lingurita de scortisoara. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga ciresele scurse bine si la urma albusurile spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. ##END STEP##
##STEP##
Se coace la cuptor o ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sirop de cirese. Similar se prepara si budinca de visine.