Un desert racoritor de vara este inghetata de vanilie. Iata cum se prepara acasa in doar cateva minute.
Ingrediente:
- 6 oua,
- 250 grame zahar,
- vanilie,
- un litru lapte.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca ouale cu zaharul. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara printr-o sita deasa. ##END STEP##
##STEP##
Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit, amestecand pana se ingroasa, astfel incat scotand lingura, pe ea sa ramana un strat subtire de crema. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, amestecand din cand in cand pana se racoreste, se toarna in serbetiera si se ingheata. ##END STEP##
##STEP##
Dupa dorinta, cand este aproape gata, se adauga 2 - 3 linguri de frisca batuta si se mai invarte pana se intareste complet. ##END STEP##
Inghetata de vanilie se pune in pahare si se da la congelator.
Mod de servire:
Se poate servi cu sos de ciocolata sau de caramel.